Kinderboeken op M3 niveau

Leeskilometers maken met 5 heerlijke boeken op niveau M3

Je kind zit in groep 3 en leert lezen. Er zal een wereld voor hem of haar opengaan met al die boeken. Om het leren lezen te bevorderen is het belangrijk dat kinderen leeskilometers maken. Dat betekent dat ze zoveel mogelijk lezen!

Daarom zetten we hierbij 5 heerlijke leesboeken op het niveau M3 op een rijtje. Dit zijn boeken die je kind in de eerste helft van groep 3 gaat beheersen.

Geronimo Stilton – Mijn huis te koop

De muis Geronimo Stilton leidt het liefst een rustig leventje, maar door toedoen van zijn zus Thea en andere vrienden, raakt hij weer in allerlei avonturen verzeild. De serie is ongekend populair en heeft boeken voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. In dit zelfleesboekje moet Geronimo zijn huis uit, omdat hij die niet meer kan betalen. Hij komt op straat terecht! Hoe gaat de muis zich hieruit redden?

Bestellen

K3 - K3 maakt het

Elly Simoens – K3 maakt het

Speciaal voor meisjes (maar zeker ook voor jongens) zijn de boekjes over de meisjes van K3. In dit zelfleesboekje van Elly Simoens maakt K3 van alles in en om het huis, om het zichzelf zo comfortabel mogelijk te maken. Niet alleen een amusant verhaaltje voor jonge kinderen, ook voor de woordenschat is hierin wat te beleven.

Bestellen

Pieter van Oudheusden en Gerd Stoop - Een lieve heks in mijn straat

Pieter van Oudheusden – Een lieve heks in mijn straat

Zijn heksen altijd nare, oude vrouwtjes die kinderen willen eten? Nee hoor, niet in dit vrolijke boekje van Pieter van Oudheusden. Het is een kort verhaal dat kinderen in één keer uit kunnen lezen. Handig dus voor kinderen die graag snel een verhaaltje eigen maken.

Dit boek leent zich ook goed om samen te lezen met je kind.

Bestellen

Daniëlle Schothorst – Hoe maak ik een aap?

Na ongeveer 12 weken leesonderwijs kunnen kinderen al aardig wat lezen. Kinderen die iets meer moeite met lezen hebben kunnen ‘Hoe maak ik een aap?’ van Daniëlle Schothorst lezen. Dit boek is makkelijk te begrijpen en richt zich vooral nog op het technische lezen (korte zinnen met korte woorden). Toch zal ieder kind het gevoel hebben een echt boek aan het lezen te zijn, waardoor leesmotivatie alleen maar toeneemt.

Dit boek hoort bij de methode Veilig Leren Lezen, maar kan ook los van die leesmethode gelezen worden.

Bestellen

Marcel van Driel en Gertie Jaquet - Een held in voetbal

Marcel van Driel – Een held in voetbal

Marcel van Driel is een bekende kinderboekenauteur die voor zowel jong als oud boeken geschreven heeft. Voor kinderen die van voetbal houden is er dit boek. Het gaat over Bram, die graag wil voetballen, maar niet met de kinderen die hij op het pleintje treft. Als hij even later weer gaat kijken, is er toch een leuk partijtje voetbal bezig! Maar mag hij nog meedoen?

Leuk en leerzaam boek voor kinderen die van lezen houden en interesse hebben in voetbal. Het boek hoort ook bij de methode Veilig Leren Lezen, maar kan net zo goed los gelezen worden.

Bestellen

Boeken voor E3

Na de boeken op M3-niveau is het tijd om boeken op E3-niveau te lezen. Ook daarvoor hebben we een lijst samengesteld. Bekijk de leukste boeken op E3-niveau.


Geplaatst

in

,

door

Tags: