Kinderboeken op E3 niveau

Nog meer leeskilometers maken met 5 boeken op niveau AVI E3

Eenmaal in groep 3 gaat het leren lezen in topsnelheid. De meeste kinderen maken zich de belangrijkste vaardigheden rondom het lezen eigen tot aan de kerstvakantie. Eigenlijk is er maar één ding dat je kan doen om het lezen te verbeteren: nog meer lezen.

Leeskilometers zijn van belang om het technisch lezen goed onder de knie te krijgen. Wanneer een kind goed genoeg kan lezen, zal het vanzelf in een volgend Avi niveau terecht komen. Na Avi M3 volgt Avi E3.

Hierbij delen we 5 heerlijke kinderboeken op het niveau van Avi E3.

Marian van Gog – Lezergame, Prins in nood

Als de koning ziek wordt komt de gemene Kaan aan de macht. Run, Bit en Zip moeten op zoek naar de prins, want hij is de enige die het land kan redden en Kaan kan verdrijven. Al snel blijkt Kaan meer te weten van de verdwenen prins… Zal het de vrienden lukken om Kaan te verdrijven? En waar is toch die prins?

Marian van Gog schreef met ‘Prins in nood’ een mooie aanvulling op haar serie Lezergame.

Bestellen

Anneke Scholtens – Suske en Wiske junior, Suske is een ezel

De immens populaire stripreeks is omgebouwd tot een reeks boekjes om de jongste kinderen te leren lezen. Suske is een ezel is slechts een van de vele delen in deze reeks, die op verschillende Avi-niveaus is uitgebracht. De humor en absurditeit uit de strips én een heerlijk leesverhaal voor jonge kinderen. Het is Anneke Scholtens goed gelukt! Grote kans dat fans van deze boekjes over niet al te lange tijd ook urenlang zoet zijn met de stripreeks.

Bestellen

Wouter Kersbergen – Onweer in de tuin

Stan en Marte gaan een nachtje slapen in de nieuwe tent van buurman Jan. Dat lijkt allemaal heel erg leuk, maar dan begint het te onweren.

Simpel verhaal binnen de reeks Veilig Leren Lezen van uitgeverij Zwijssen. Het boekje bevat een leuk verhaal en stelt kinderen in staat het technisch lezen te trainen. Hoewel het boekje bij de lesmethode Veilig Leren Lezen hoort, is het prima los te lezen.

Bestellen

Pierre Gemme – Dinoklas, Fobo wil niet naar de dokter

De Dinoklas van Pierre Gemme is een fantasierijke reeks kinderboeken voor kinderen die net kunnen lezen. In dit deel wil Fobo niet naar dokter Skorpo. Hij is namelijk bang, want hij is zijn tanden vergeten te poetsen en zijn adem stinkt naar rotte eieren… Hoe zal dat aflopen?

Bestellen

Diverse auteurs – Het grote AVI-boek, Op pad met boeven

Uitgeverij Zwijssen is natuurlijk bekend van de lesmethode Veilig Leren Lezen, die in het basisonderwijs wordt gebruikt om kinderen te leren lezen. Niet gek dat deze uitgeverij met een groot AVI-boek voor E3 komt. In dit dikke boek hebben diverse auteurs de pennen ineen geslagen om tot een ultieme leeservaring bij jonge kinderen te komen.

‘Op pad met boeven’ is dus slechts een van de verhalen die je in deze bundel aantreft. Met verhalen van Manon Sikkel, Paul van Loon en Jozua Douglas.

Bestellen

M3-boeken

Lees ook ons artikel met 5 heerlijke boeken op niveau M3.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *